Voorstellen

Nicoline de Liefde is mijn naam. Ik ben Interieurontwerper en eigenaar van Interieurontwerpstudio IML Designed (Interieurs Met Liefde) gevestigd in Sneek. Een fantastisch vak wat ik met veel liefde en passie voor interieur en architectuur sinds 2005 uitoefen in van origine Haarlem en tegenwoordig gevestigd in Sneek.

In 1997 heb ik de opleiding Binnenhuisarchitectuur aan de Kunstacademie Artibus in Utrecht gedaan.

Na eerst enkele jaren in de toeristische sector werkzaam te zijn geweest, waaronder ook in het buitenland, heb ik mijn koers daarna definitief verlegd en wilde ik meer doen met het bedenken en ontwerpen van interieurs.

Zo ben ik kennis en ervaring op gaan doen in de rol van Salesmanager bij een Nederlandse leverancier in meubelen en woonaccessoires en heb ik zo het aanbod en de markt goed leren kennen. Vervolgens ben ik via projectinrichter Ahrend, waar ik veel ervaring in projectmeubilair en -inrichting heb opgedaan, uiteindelijk voor mijzelf begonnen in Haarlem.

Ik opende in 2005 mijn eigen Interieurwinkel, gespecialiseerd in stoffen en zitmeubelen van het kleurrijke Spaanse label KA International. Deze kleurrijke stoffen gaven letterlijk 'veel stof om over te praten' en interieurbladen als Ariadne at Home en More Than Classic wisten mij voor foto's al snel te vinden. Hier begon ik met mijn adviezen aan huis te geven, waar ik dan ook direct invulling aan kon geven door een eigen samengestelde collectie en showroom in een voormalig stijlvol bankgebouw aan de Zijlstraat. 

Ik heb zo heel wat huizen van Haarlem tot Den Helder mogen voorzien van de mooiste en vooral kleurrijkste interieurs. Het kan u ook niet ontgaan zijn dat ik een voorliefde voor kleur heb. Hoewel ik de warmte in het combineren van de neutrals ook graag opzoek en ton-sur-ton interieurs ook met liefde voor u ontwerp. Balans is waar het om gaat. 

Ik zoek vaak naar contrast, flexibiliteit, rust, maar ook spanning in mijn ontwerpen in vorm, kleur, materiaal en ontwerp vanuit harmonie en balans door het terug laten komen van elementen. Ik denk in mogelijkheden en zoek naar oplossingen voor de beperkingen waar u tegenaan loopt.

Sinds 2009 opereer ik van huis uit wat mij veel vrijheid geeft. Ik nodig u dan ook graag uit in de mooiste showrooms van voornamelijk Nederlands fabrikaat. Ik heb veel productkennis op het gebied van Interieur- en Gordijnstoffen, van herstofferen van een meubel waar u bijvoorbeeld erg aan gehecht bent, tot nieuwe zitmeubelen waarbij een goed zitcomfort altijd een belangrijk uitgangspunt is.

Ik ontwerp daarnaast ook graag interieurs op maat, als kastenwanden (cinewall), kinderkamers of bijvoorbeeld kleine maatwerkaanpassingen aan uw huis. Zoals o.a. een aanbouw of kleine constructieve aanpassingen om uw leefruimte en woongenot te vergroten en deze nog beter te laten aansluiten bij uw wensen van nu. 

Uiteraard help ik u ook graag op weg bij het opnieuw stylen en/of herindelen of het geven van kleuradvies. Van een kort advies tot een compleet inrichtingsplan, waarbij ik van begin tot eind de regie houd is wat u van mij kunt verwachten.

Luisteren en meedenken met u als opdrachtgever, om zo goed mogelijk uw wensen in kaart te brengen om u daarna te verrassen met  een ontwerp waar u nog niet aan gedacht heeft is mijn kracht.

Ik geloof in het samenvoegen van interieurs om zo eigenheid te creëren. Of dat nu in stijl, vorm, kleur of materiaal is. Durven, een tikkeltje lef tonen, daar komen de mooiste interieurs uit voort met het WOW-effect!

Ik vertel u met liefde meer over de verschillende mogelijkheden die ik u kan bieden. Neemt u gerust vrijblijvend contact op.